Post


Έχει κανείς πρόβλημα;;

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε αρκετές αλλαγές στις υποδομές παρόχων ίντερνετ.

Έχουμε καταγράψει περιπτώσεις, όπου δημιουργούνται προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των συστημάτων μας και του εξοπλισμού ΙΡ τηλεφωνίας πελατών μας.

Σε όλες τις περιπτώσεις μπορέσαμε να βρούμε λύση, με διάφορους τρόπους.

Ακολουθούν μερικές οδηγίες, σχετικά με την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.

Αν μέχρι πρόσφατα όλα έπαιζαν κανονικά και χωρίς να έχεις αλλάξει κάτι, ξαφνικά δεν μπορεί ο εξοπλισμός σου να συνδεθεί: κάνε επανεκκίνηση του ρούτερ της πρόσβασής σου στο διαδίκτυο και μόλις συνδεθεί κάνε επανεκκίνηση και τα ΙΡ τηλέφωνά σου.

Αν και πάλι δεν μπορεί να συνδεθεί το τηλέφωνο, μπορείς να κάνεις τις παρακάτω δοκιμές:

1.Μπορείς να συνδέσεις τον εξοπλισμό σου στους σέρβερς μας στην Ελλάδα, απλά αλλάζοντας τη διεύθυνση από sip.omnivoice.eu σε sipgr.omnivoice.eu. Προσοχή, ποτέ δεν βάζουμε κάποιο νούμερο μετά το sip, εκτός και αν υπάρξει συγκεκριμένη οδηγία από το τμήμα τεχνικής υποστήριξης!! Βασική προϋπόθεση για αυτή την αλλαγή είναι να μην υπάρχουν αποθηκευμένα αρχεία (π.χ. προαπάντηση) στον προηγούμενο σέρβερ, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η αυτόματη μεταφορά όλων των αρχείων των πελατών μεταξύ των συστημάτων. Στο sipgr.omnivoice.eu «απαντάνε» δύο σέρβερς (sip4.omnivoice.eu και sip5.omnivoice.eu). 2.Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικό SIP port από το 5060. Αυτό όμως ανακοινώνεται από την τεχνική υποστήριξη κατά περίπτωση σε κάθε πελάτη που έχει πρόβλημα. 3.Μεταξύ άλλων καλό θα είναι να κάνεις και μία δοκιμή να δείς αν ο DNS server σου επιστρέφει ΙΡ διεύθυνση για την υπηρεσία μας. Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν DNS servers στην Ελλάδα, για τους οποίους είναι «άγνωστο» το sip.omnivoice.eu. Για να το δοκιμάσεις αυτό, απλά άνοιξε ένα dos παράθυρο (CMD) και πληκτρολόγησε την εντολή: ping sip.omnivoice.eu. Θα λάβεις απάντηση είτε με την σωστή ΙΡ διεύθυνση είτε με μήνυμα λάθους. Σε περίπτωση μηνύματος λάθους απλά χρησιμοποίησε άλλον DNS server από αυτόν του παρόχου.

Οι αλλαγές σχετικά με τη διασύνδεσή μας με τον ΟΤΕ έχουν ολοκληρωθεί και ετοιμάζουμε πλέον τις καινούριες λειτουργίες και υπηρεσίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν σύντομα..

Δημοσιευμένο σε News - Announcements 15 Μαρ 2018